Ingin Cantik Dengan Lendir Siput

3551529398_4a940cf641

Ingin kulit wajah yang cantik dan ayu? Ingat cantik, ingat siput. Ya, siput yang merayap ditanah boleh menjadikan kulit wajah cantik dan berseri. Siput yang dimaksudkan itu mestilah yang dapat mengeluarkan lendir apabila ia bergerak.

“Lendir dari siput dapat membersihkan sel-sel tua, merawat kulit yang terbakar matahari (sun burn) dan dapat melembabkan kulit” kata Manami Takamura. Juru cakap salon kecantikan Ciz Labo di Tokyo, Jepun itu melihat pada keajaiban pada lendir siput boleh dijadikan bisnis kecantikan wanita.

Mulai bulan Julai 2013 yang lalu, salon Ciz.Labo menyediakan pakej perawatan kulit berjudul, Celebrity Escargot Cource. Para pelanggan yang mengambil pakej perawatan kulit akan mendapatkan tiga ekor siput yang ditempelkan di kulit muka mereka. Sebaik sahaja menyentuh kulit wajah, siput itu akan merayap berkeliaran menjelajah seluruh wajah selama lima minit.

Terasa bagai mimpi buruk bagi mereka yang jijik melihat siput, akan tetapi tidak bagi mereka yang menginginkan kecantikan wajah. Semasa rawatan itu, anda perlu menahan rasa geli bila siput-siput itu bergerak di seluruh wajah anda. Pada mulanya memang akan berasa sedikit terkejut, tetapi seelepas beberapa ketika akan terasa enak pula.
bekicot-di-wajah
Bermacam cara dilakukan oleh wanita bagi memperolehi wajah yang ayu. Salah satunya rela digerayangi siput yang mengeluarkan lendir yang membasahi wajah.

Lendir siput itu tentu saja lendir murni bukan sekadar ekstrak yang dicampur bahan kimia seperti yang terdapat dalam bahan kosmetik. Setiap terapi, salon itu meletakkan harga 10,500 yen (lebih kurang RM350) untuk membayar siput-siputnya saja.
Ingin mencuba? Banyak siput-siput di sekeliling kita yang berkeliaran setiap pagi!

Advertisements

Tinggalkan komen

Filed under Kesihatan, Menarik, pelik

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s