Pesta Sukan

Pada 30 Oktober 2009 yang lalu ada pesta sukan untuk kakitangan. Banyak acara yang dipertandingkan seperti bola sepak, sepak takraw, tenis badminton dan lain-lain lagi. Aku pun ikut serta dengan mengambil bahagian dalam permainan ‘Petanque’ ( disebut “petong“). Acara ini memerlukan 3 orang sepasukan.30102009021

Pertandingan permaianan petanque ini diadakan di MRSM Jitra. Awal-awal pagi telah bertolak dari rumah ke sana. Sesampai saja ke MRSM itu, terus lawan dengan pasukan dari daerah Padang Terap. Permaian pertama pasukan kami  menang!. Tak sangka langsung sebab tak pernah berlatih.30102009017 Bila menang, semangat pun naik sikit. Perlawanan kedua bertemu dengan pasukan Kulim. Menang lagi. Kali ini permainan agak lama sikit sebab pasukan tu terer juga.

30102009015

Dalam permainan yang ketiga, bertemu pula dengan pasukan Kuala Muda. Kali ini kalah kerana over confident kot!. Walaupun kalah, boleh masuk  ke pusingan suku akhir yang diadakan pada sebelah petang.

30102009020

Inilah team kami yang sedang berehat untuk menanti perlawanan seterusnya. Pada peringkat suku akhir, menentang pasukan dari Langkawi yang dijalankan secara kalah mati. . Permainan langsung tak menjadi. Apalagi, kalah laa..

Lepas kalah, terus balik sambil menanam azam untuk tahun depan  nak jadi johan pula.. he he

Advertisements

Tinggalkan komen

Filed under Uncategorized

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s